The number of passengers is not more than 9!
Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Amasya, tarihi güzellikleriyle ve doğasıyla dikkat çeker. Karadeniz’in doğal güzelliklerini barındıran bu şehir, tarihi ve kültürel bir gezi yapmak isteyenler için doğru adrestir.
Osmanlı döneminde birçok padişah Amasya’da dünyaya gelmiş ve bu şehirde şehzadelik yapmıştır. Osmanlı döneminin en önemli şehirlerinden biri olmuştur. Amasya Genelgesi 1919 yılında bu şehirde yazılmış ve Milli Mücadele’nin başladığı şehir olmuştur. Tarihe böylesine yakından tanıklık etmiş bir şehrin tarihi güzellikleri, elbette ki gezmeye ve görmeye değerdir.
Son yıllarda Amasya’ya gelen ziyaretçi sayılarında artışla birlikte, Karadeniz’in önemli turizm kentlerinden biri haline gelmiştir.
Aynalı Mağara
Amasya ziyaretçilerinin mutlaka görmesi gereken yerlerden biri Aynalı Mağara’dır. Bir de efsanesi olan bu mağara yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görür. Efsaneye göre bundan yıllar önce güzeller güzeli bir kız yaşarmış. Öyle güzel bir kızmış ki, yüzünü görenler dayanamaz, düşer bayılırmış. Bu kızın babası bir gün herkese kızının güzelliğine dayanabilen biri olursa onunla evlendireceğini duyurmuş. Bunun üzerine her yerden zenginler, âlimler, şehzadeler, paşalar kızı görmeye gelmiş ama hiçbiri cesaret edip de kızın peçesini açamamış. En sonunda fakir ama çok yakışıklı bir genç gelmiş. Cesaretini toplayıp kızın peçesini açtığında ortalığı bir ışık kaplamış, izleyenler bakamamış. Işık sona erdiğinde iki gencin küle dönmüş bedenlerini bulmuşlar. İşte bu iki gencin mezar taşı güneş vurduğunda ayna gibi aydınlandığından dolayı, Aynalı Mağara olarak anılır.
Kumacık Hamamı
Kumacık Hamamı Amasya’nın şehir merkezinde yer alan turistik bir hamamdır. Yeşilırmak Nehri’nin doğusundaki Kunç Köprüsü’nün ucunda bulunur. İçerisine basık, kemerli bir kapıdan girilir ve üzeri kubbe ile örtülüdür.
Amasya Saat Kulesi
Amasya Saat Kulesi 865 yılında yaptırılmıştır. Daha sonra neredeyse tüm Amasya’nın yıkılmasına sebep olan depremde bile ayakta kalmayı başarsa da 1940 yılında Hükümet Köprüsü yapımına engel teşkil ettiği söylenerek yıkılmıştır. 2002 yılında yeniden inşa edilmiştir. Yani bugünkü Amasya Saat Kulesi orijinal olmasa da aslına uygun şekilde inşa edildiği için tarihi özelliklerini yansıtır.
Borabay Gölü
Borabay Gölü doğal bir heyelan gölüdür. Kamp alanı olarak tercih edilen bir bölge olup, doğa yürüyüşleri ve piknikler için uygundur. Gölde kayık ile tur atılabilir ve kıyısında doğa yürüyüşleri yapılabilir. Ayrıca gölün kenarındaki ormanlık alanda belediyeye ait bir dinlenme tesisi bulunur. Dört mevsimin dördünde de büyüleyici doğasıyla fotoğraf çekmek isteyenlerin ilgi gösterdiği bir tabiata sahiptir.
Göl kenarında çadır kurmaya uygun alanlar vardır. Kamp yapanlardan herhangi bir ücret alınmaz. Kendi çadırınızı getirip burada doğayla baş başa kalacağınız bir kamp yapabilirsiniz. Çadırda kalmak istemeyenler için bungalovlar ve kütük evler bulunur. Doğayla uyum içindeki bu tesislerde konaklayabilirsiniz. Ayrıca günübirlik ziyaretçiler için belediyeye ait bir restoran bulunur.
Amasya Arkeoloji Müzesi
Müze binasının içinde ve bahçesinde farklı tarihi dönemlere ait birçok önemli tarihi eser sergilenir. Amasya Arkeoloji Müzesi’nde Kalkolitik Çağ, Tunç Çağı, Hititler, Urartular, Frigler, İskitler, Persler, Helenistik Dönem, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait çok zengin çeşitlilikte eserleri ile ziyaretçilerini beklemektedir.
İlhanlılar döneminden kalan mumyaların sergilendiği bölüm, müzenin en ilgi çeken bölümüdür. Bir dönemin tarihine tanıklık etmiş insanların mumyalarını görmek, oldukça etkileyici bir deneyimdir. Müze içerisinde amatör makinelerle ve telefonlarla fotoğraf çekilmesine izin verilir. Müze gezmeyi sevenlerin mutlaka gelip görmesi gereken, eserleriyle ziyaretçilerini etkisi altına alan bir arkeoloji müzesidir.
Amasya Kral Kaya Mezarları
Harşena Dağı’nın eteklerinde yer alan Kral Kaya Mezarları, turistlerden yoğun ilgi görür. Bölgede 23 adet dağın kayalıklarına işlenmiş mezar bulunur. Midriat Krallığı zamanındaki krallar adına yapılan bu mezarlar antik dönemin önemli eserleri arasındadır. Mezarların en büyüğü ise batı tarafına doğru gidildiğinde en son sırada yer alan mezardır. Girişi ücretli olup, merdivenler aracılığı ile mezar yerlerine çıkılması mümkündür.
Amasya Şehzadeler Müzesi
Osmanlı dönemi boyunca şehzadelere ev sahipliği yapmış olan Amasya şehrinde gezilecek yerlerden biri de Şehzadeler Müzesi’dir. İki katlı, ahşap bir bina olarak inşa edilmiştir. Amasya ilinde kalmış şehzadelerin heykelleri, dönemin kıyafetlerini yansıtacak şekilde giydirilmiştir.
Müzenin alt katında şehzadelik dönemini Amasya’da geçirmiş ama tahta oturamamış şehzadelerin heykelleri vardır. Üst katında ise şehzadelik dönemini Amasya’da geçirmiş olan Osmanlı padişahlarının heykelleri sergilenir. Bu heykeller dışında özel dokuma halılar müzenin yerlerini kaplar, duvarlarında ise hat ve tenzip örnekleri yer alır.
Ferhat ile Şirin Âşıklar Müzesi
Ferhat ile Şirin’in dillere destan aşkından esinlenerek yapılan müzede farklı efsanelere ait heykeller, silikon maketler ile o dönemleri yansıtan dekorlar sergilenir. Ferhat’ın Aslı için dağları delerek su getirdiği kanal olduğu rivayet edilen su kanalının olduğu bölgede yer alır. Müzede yalnızca Ferhat ile Şirin değil, aynı zamanda Leyla ile Mecnun, Kerem ile Aslı, Mimar Sinan ile Mihrimah Sultan, Romeo ile Juliet’e ait heykeller ve dönemlerine ait dekorlar da sergilenir.
Amasya, Orta Karadeniz Bölgesi’nde yer alan tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken bir ilimizdir. Doğuda Tokat, güneyde Tokat ve Yozgat, batıda Çorum, kuzeyde ise Samsun ile komşudur. Şehrin en büyük ilçeleri Göynücek, Gümüşhacıköy, Hamamözü, Merzifon, Suluova ve Taşova’dır. Hititlerden itibaren birçok uygarlığın yaşam sürdüğü kente Türklerin gelişi 1071 yılındaki Malazgirt Savaşı ile olmuştur.
Akarsuların yer aldığı Amasya topraklarında tarım ve hayvancılık önemli ekonomik kaynaklardır. Özellikle akarsuların kenarında yer alan tarlalarda meşhur Amasya elmasının üretildiği bahçeler yer alır. Oldukça bereketli topraklara sahip olan bu Karadeniz şehri, geniş otlakları sayesinde haycanlığa da elverişlidir.
Amasya ilinde Karadeniz iklimi ile karasal iklim bir arada görülür. En çok yağışı ilkbahar mevsiminde alır. Yeşilırmak kıyısına yapılan Yalıboyu evleri ziyaretçilerinin beğenisini toplar. Müzeleri, tarihi kral mezarları, Yeşilırmak kıyısında ve Borabay Gölü civarında yapılabilecek yürüyüş imkânlarıyla ülkemizin gezilmesi ve görülmesi gereken şehirlerinden biridir.
Amasya Uçak Bileti
Amasya’ya uçak bileti almak son derece kolay bir işlemdir. İnternet sitemizden yapacağınız birkaç tıklama ile istediğiniz gün ve saatte olan uygun seferlerden birine, uçak biletinizi alabilirsiniz. Amasya Merzifon Havalimanına indikten sonra ise şehir merkezine ulaşım oldukça rahattır. Havayolu şirketlerinin servisleriyle, taksiyle ya da araç kiralayarak şehir merkezine rahatça ulaşabilirsiniz.
Turistik ve tarihi bir şehir olan Amasya, havalimanı sayesinde seyahat etmek için en çok tercih edilen şehirlerden biridir. Ulaşımın kolay olması, bölgeyi ziyaret etmek isteyenler için önemli bir avantajdır.
Gaziantep Uçak Bileti
Gaziantep uçak bileti alarak sizlerde şehre ulaşım sağlayabilirsiniz. Şehir hem turizm açısından hem de ticaret açısından zengin bir şehri olduğu için sürekli olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Ulaşım farklı seçenekler ile gerçekleşebiliyor olsa da güvenli ve hızlı bir yolculuk gerçekleştirmek isteyenler havayolları şirketlerini tercih edebilirler. Uçak bileti almak isteyenler ise web sayfamızın uçak bileti sorgulama ekranını kullanabilirler.
En uygun uçak bileti almak için öncelikle sorgulama ekranında gerekli olan bilgileri girmeniz yeterlidir. Bu alanda gidiş ve varış yönlerini seçmeniz, kişi sayısı ve özelliklerini seçmeniz ve tarihleri belirlemeniz yeterlidir. Belirleyeceğiniz tarihlerde gerçekleştirilecek olan uçuş bilgileri sizlere sunulacaktır. Bu bilgiler ışığında seyahatiniz için uçak biletinizi hemen alabilirsiniz. En uygun uçak biletlerini kredi kartınız ile online ödeme yaparak alabilir ayrıca aldığınız biletleri takip edebilirsiniz.
Amasya il sınırları içerisinde Amasya Merzifon Havaalanı bulunur. Yalnızca iç hatlara seferler düzenlenen havaalanı şehir merkezine 46 km uzaklıktadır. Hava yolu ulaşımı yanında Amasya iline kara yolu ulaşımı tercih edilerek de gidilebilir. Amasya ili Sivas- Samsun demiryolu üzerinde er aldığından demir yolu ile de şehre ulaşım sağlanabilir.
Hızlı bir şekilde ulaşım sağlamak isteyenlerin tercihi hava yolundan yana olacaktır. Birçok ilden Amasya’ya doğrudan uçuş olduğu gibi, doğrudan uçuşun olmadığı durumlarda İstanbul aktarmalı uçuşlar tercih edilebilir. En uygun fiyatlar için sitemizden uçak biletinizi alabilirsiniz.
Gaziantep’e ulaşım konusunda 1954 yılında yapımı tamamlanan tren yolu önemli bir ulaşım ağı olarak karşımıza çıkmaktadır. Demiryolu seferleri oldukça geniştir. Ankara, İstanbul, Adana, Osmaniye gibi birçok şehirden tren seferleri düzenlenmektedir. Bunların yanı sıra otobüs seferlerini tercih ederek de Türkiye’nin birçok şehrinden karayolu yolculuğunu tercih edebilirsiniz.
Hızlı bir ulaşım tercih etmek isteyenler en uygun uçak bileti ile havayollarını tercih edebilirler. Gaziantep uçak bileti ile her gün Antalya, İstanbul, İzmir ve Ankara yolculukları yapılabilmektedir. Ayrıca Almanya’dan direk Gaziantep uçuşları da gerçekleşmektedir. Diğer şehirlerden ise aktarmalı olarak uçak seferleri düzenlenmektedir. 1976 yılında hizmete giren Gaziantep Havalimanı, Oğuzeli ilçesinde bulunmaktadır. Şehir merkezi ile arasında yirmi kilometre bulunmaktadır. Ulaşım havalimanı otobüsleri ile sağlandığı gibi taksi ve araç kiralama tercihleri de ziyaretçilere sunulmaktadır. Sizlerde en uygun uçak bileti seçeneklerinden yaralanarak istediğiniz tarihlerde şehre havayolları ile ulaşım sağlayabilirsiniz.
Ülkemizin başkenti olan Ankara uçak bileti alarak ziyaret edebileceğiniz bir
Diyarbakır uçak bileti almak içinse internet sitemizi tercih edebilirsiniz. K
Bodrum uçak bileti özellikle yaz aylarında oldukça rağbet görmektedir. Uç
Ülkemizde hava taşımacılığının en sık yaşandığı yer İstanbul’dur
Antalya uçak bileti alarak ziyaretlerinizi daha hızlı bir şekilde gerçekles